Министерството на отбраната на Руската федерация (МО) присвои базата, оборудването и

...
Министерството на отбраната на Руската федерация (МО) присвои базата, оборудването и
Коментари Харесай

Руски правозащитник: МО присвои всичко на ЧВК Вагнер

Министерството на защитата на Руската федерация   (МО) присвои базата, оборудването и въоръжението на ЧВК " Вагнер ". Това съобщи съветският правозащитник Марк Фейгин за " Еспресо ". По думите му, наемниците на Евгений Пригожин всеобщо подписват контракти с МО.

" ЧВК " Вагнер " е изцяло ликвидирана в Русия . Базата в Молкино в Краснодарския край е отнета, цялото съоръжение, бронирани машини, оръжия, всички муниции са изпратени на Министерството на защитата. Сега те се смятат за реализатори на МО. Има нещо тъкмо в Беларус и това, несъмнено, е съглашение сред Лукашенко, Пригожин и Путин. Но всичко това е доста нестабилно и в този случай те в действителност ще бъдат въвлечени в авантюр а, някаква провокация - и за какво, има едни пандизчии и бандити ", акцентира Фейгин.
 Лукашенко още веднъж се присмя на Полша поради войските на
Лукашенко още веднъж се присмя на Полша поради войските на " Вагнер "

Варшава трябвало да му благодари, че държи " Вагнер " под надзор

Руският опозиционер добави, че за Путин би било преференциално, в случай че " вагнеровците " решат да нападат Полша от Беларус. Така посредством подставено лице Кремъл обезврежда опасността от " вагнеровците ".

" Защото ще ударят два заека с един камък: умряха като герои и няма повече проблеми ", сподели юристът.

Руският президент Владимир Путин стартира всеобщо да издава секрети укази след протеста на ЧВК " Вагнер ". През юли делът на тези документи доближи 62%, което е връх за целия интервал на неговото ръководство.

Сайтът " Медиазона " изследва листата с укази, издадени от президента. Всички те са номерирани по ред от началото на годината. Липсващият номер демонстрира, че указът е бил конфиденциален.

Отбелязва се, че тайните укази постоянно са свързани с награждаването на участници във военни интервенции, в това число и посмъртно.
 Лукашенко още веднъж се присмя на Полша поради войските на
Лукашенко още веднъж се присмя на Полша поради войските на " Вагнер "

Варшава трябвало да му благодари, че държи " Вагнер " под надзор

Полското държавно управление съобщи, че беларуски военни хеликоптери са нарушили въздушната граница на Полша в региона на Беловежа. Минск отхвърли това.

Освен това Варшава реши да укрепи границата на страната с Беларус заради идването на ЧВК " Вагнер " в републиката.

Беларуският водач Александър Лукашенко отхвърли опасенията на Полша по отношение на разполагането на бойци на ЧВК " Вагнер " в Беларус.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков разяснява изказванията на Варшава по отношение на обстановката на полско-беларуската граница и означи, че Полша като цяло е склонна към ескалация на напрежението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР